The CGT Carbon GmbH

Spoločnosť CGT Carbon GmbH bola založená v júni 2010, na základe viac ako 40 ročných skúseností iniciátora Hansa Hackla, bývalého zakladateľa spoločností Carbon Industrie- Produkte GmbH a Carbon Mechanik GmbH.

Po 10 rokoch práce v spoločnosti SGL Carbon Bonn, predtým Ringsdorff Werke, založil a budoval Carbon Industrie-Produkte GmbH, až do predaja japonskej spoločnosti Tokai Carbon a jeho odchodu do dôchodku v roku 2009. V roku 2010 sa spoločnosť CGT Carbon zamerala predovšetkým na obchodovanie v solárnom sektore. Od roku 2012 je spoločnosť CGT Carbon vybavená strojným zariadením do takej miery, že vyrába grafitové výrobky pre hutnícky priemysel, práškovú metalurgiu, stavbu vysokoteplotných priemyselných pecí, strojárstvo a EDM.

1974 – 1984: Hans Hackl je zamestnaný v SGL Carbon (Ringsdorff Werke Bonn) po dobu 10 let

1985: Hans Hackl založil Carbon Industrie-Produkte GmbH v Hennef- Bröl

1988: Premiestnenie Carbon Industrie-Produkte GmbH do kancelárskej budovy v Hennef (Sieg)

1989: Založenie spoločnosti Carbon Mechanik GmbH a začiatok obrábania grafitu v Sankt Augustinu – Buisdorfu